Koronavirusmuunnos omikron-muunnoksineen leviää aiempaa helpommin, jonka vuoksi olemme päivittäneet ohjetta vierailuista Betesda-kodeissa. Betesdan palvelukotien asukkaat voivat tavata läheisiään sisä- ja ulkotiloissa.  Suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailuita sään salliessa. Saattohoitotilanteessa vierailut ovat aina mahdollisia. Myös näistä vierailuista tulee sopia etukäteen.

Ohjeet vierailuun sisätiloissa

Tulethan terveenä tapaamiselle. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijoille ei suositella liikkumista talon/ryhmäkodin muissa tiloissa tarpeettomasti.

Palvelukodeissa asuu myös asukkaita, joilla ei ole rokotesuojaa koronavirustautia vastaan. Haluamme varmistaa turvallisen ympäristön kaikille asukkaillemme ja täällä työskentelevälle henkilökunnalle. Suosittelemme vahvasti, että vierailijat käyttävät koko vierailun ajan suu-nenäsuojaa, jonka saa tarvittaessa henkilökunnalta. Ruokailuja ei suositella läheisen kanssa. Tapahtumissa tai tilanteissa, joissa paikalla on useampia henkilöitä samanaikaisesti suu-nenäsuojan käyttäminen on tärkeää. Noudatathan vierailukäynnillä käsihygieniaohjeita. Käsienpesu on hyvä tehdä sisätiloissa tapahtuvan vierailun alussa ja lopussa. Lisäksi suosittelemme käsihuuhteen käyttöä. Vierailijoiden on hyvä huolehtia riittävästä turvavälistä omaiseen, henkilökuntaan ja muihin asukkaisiin.  

Ohjeet vierailuun ulkotiloissa

Vierailijoiden tulee olla tapaamisella terveitä. Myös ulkovierailujen aikana on hyvä noudattaa  käsihygieniaohjeita.