Testamenttilahjoitus


Laatimalla testamentin voit varmistaa, miten ja kenelle omaisuutesi jaetaan.

Omaisuutta voi testamentata haluamalleen taholle tai tahoille, kuten yleishyödylliselle järjestölle. Hyvin laadittu testamentti toteuttaa tahtosi ja arvojesi mukaisia valintoja, selkeyttää asioita ja on avuksi mahdollisille omaisille.

Suomessa omaisuudenjakoa säätää perintökaari. Ilman testamenttia omaisuus jaetaan lakimääräisen perimysjärjestyksen perusteella. Mikäli sinulla ei ole omia perillisiä etkä ole tehnyt testamenttia, omaisuutesi perii valtio.

Testamentilla voit tukea Betesda-säätiön työtä ja halutessasi voit kohdentaa testamenttilahjoituksesi juuri sinulle tärkeään toimintamuotoomme. Meille on suuri kunnia viedä eteenpäin lahjoittajan viimeistä tahtoa. Yleishyödyllisten järjestöjen, kuten Betesda-säätiön, ei tarvitse maksaa saamistaan testamenttilahjoituksista perintöveroa. Testamentin kautta lahjoitetut varat voidaan siis käyttää kokonaisuudessaan toimintaamme.

Lahjoituksesi ei tarvitse olla suuri. Testamentilla voit osoittaa, vaikka vain pienen osan perinnöstäsi Betesda-säätiölle. Testamentissa voit halutessasi määrätä tietyistä esineistä, tietystä summasta rahaa, henkivakuutuksesta tai muusta omaisuudesta, jonka tahdot lahjoittaa työmme tukemiseen. Jokainen lahjoitus on tärkeä ja muuttaa ihmisten elämää paremmaksi.

Testamentin laatiminen ei ole vaikeaa, mutta testamentti on suositeltavaa tarkistuttaa ammattilaisella, kuten asianajajalla tai muulla lakimiehellä, jotta se on juridisesti pätevä. Voit kysyä neuvoa esimerkiksi oman pankkisi lakiasiainneuvonnasta tai asianajotoimistosta.

Testamentin laatijalla ei ole velvollisuutta ilmoittaa lahjoituksestaan etukäteen Betesda-säätiölle, mutta suosittelemme yhteydenottoa etenkin, jos haluat kohdistaa lahjoituksesi johonkin tiettyyn toimintamuotoon. Yhteydenotolla varmistat, että toiveesi toteuttaminen on mahdollista.

TESTAMENTTILAHJOITUKSESI KÄYTETÄÄN BETESDA-SÄÄTIÖN YLEISHYÖDYLLISEEN TOIMINTAAN. LAHJOITUKSELLASI:

  • mahdollistetaan mielekästä tekemistä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille tukihenkilö- ja vapaaehtoistoiminnan avulla
  • järjestetään merkityksellistä toimintaa (mm. päivä-/kohtaamispaikkatoimintaa) yksinäisille ja syrjäytymisvaarassa oleville, jolloin he pääsevät osaksi välittävää yhteisöä
  • luodaan ja kehitetään vapaaehtoistoimintaa yksinäisten vanhusten tukemiseen 

Ota meihin yhteyttä – Saat meiltä apua testamentin tekemisessä

Annamme mielellämme lisätietoa testamentin laatimiseen liittyvissä kysymyksissä -Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Halutessasi saat meiltä yhteystiedot lakimiehelle, joka voi avustaa testamentin tekemisessä luottamuksellisesti. Yhteydenottosi ei velvoita mihinkään.