Asumispalvelut

Kodikasta asumista Betesda-kodeissa

Betesda-kodit on tarkoitettu ympärivuorokautista hoivaa ja tukea tarvitseville ikäihmisille. Elämää meillä värittävät huumori sekä ihmisten huomioiminen ja arvostaminen. Meillä on kyky iloita pienistä asioista ja taito nauraa elämän kommelluksille.

Tarjoamme asukkaillemme kodikkuutta, ihmisläheisyyttä ja ennen kaikkea turvallisuutta. Betesdan palvelukodeissa tuen ja hoivan määrä mukautuu asukkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Pidämme tärkeänä avointa yhteistyötä asukkaan omaisten ja läheisten kanssa. Meillä ei ole vierailuaikoja vaan omaiset ovat aina tervetulleita.

Viihtyisää ja turvallista asumista

Jokaisella asukkaalla on oma asuinhuone. Huoneen saa sisustaa itse omilla tutuilla esineillä – aivan kuten oman kodin. Yhteisiä tiloja ovat ruokailu- ja oleskelutila sekä piha-alueet. Yhteisissä tiloissa syödään päivän ateriat, katsotaan televisiota ja vietään aikaa yhdessä.

Suurelle ja viihtyisälle piha-alueelle pääsee helposti ulkoilemaan ja kulku siellä on esteetöntä. Muistisairaiden ryhmäkodeissa asukkaiden turvallisuuden varmistamiseksi piha-alueiden ympärillä on aidat.

Palvelukodeissamme on oma keittiöhenkilökunta, joka huolehtii aterioiden valmistuksesta. Huomioimme myös erilaiset teemaviikot, sesonkiajat sekä merkkipäivä- ja juhlatarjoilut sekä asukkaiden toiveet.

Ihmisläheistä kokemuksen tuomaa hoivaa

Betesda-kodeissa hoiva on aina käden ulottuvilla. Betesdan 50-vuotinen kokemus hoivapalveluista takaa jokaiselle asukkaalle ammattitaitoisen hoivan päivästä ja vuorokauden ajasta riippumatta. Henkilökunnalla on erityisen vahvaa osaamista ja kokemusta muistisairaiden, psykogeriatrisesti sairastuneiden ja fyysisesti toimintarajoitteisten asukkaiden kanssa työskentelemisestä.

Toiminnallista arkea ja juhlaa

Jokaisella asukkalla on mahdollisuus osallistua arjen aktiviteetteihin omien voimavarojensa mukaan. Yhteisöllisyydellä varmistetaan se, ettei kukaan jää yksin. Jokaisella on myös mahdollisuus viettää omaa aikaa juuri niin paljon kuin haluaa. Päivätoiminta mahdollistaa arjen askareisiin osallistumisen. Mahdollisuuksien mukaan käymme talon ulkopuolella erilaisissa tapahtumissa. Myös ulkopuoliset vierailijat ilahduttavat asukkaitamme.

Asukkaaksi Betesda-kotiin

Asukkaaksemme ohjaudutaan oman hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen kautta maksusitoumuksella tai palvelusetelillä. Lisätietoa asukkaaksi hakemiseen saat alueesi sosiaali- ja terveyspalveluista. Betesdan koteihin voi tulla asumaan myös omakustanteisesti. Asumiseen on mahdollista saada asumistukea, hoitotukea ja kotitalousvähennystä. Tarjoamme lisäksi lyhytaikaista asumista esimerkiksi omaishoidon vapaan ajaksi.

Tarjoamme asumispalveluja kolmessa yksikössä. Palvelukoti Hopeassa Vantaalla, Palvelukoti Jokelassa Lohjalla ja Palvelukoti Kotivallissa Sipoossa.